REGLER för Bokkalaset Poetry Slam 2016

13.09.2016 kl. 13:31
Just för att man inte egentligen kan tävla i något så subjektivt som poesi, så måste det ju finnas regler!
Här är reglerna för kommande Bokkalaset Poetry Slam 2016 i Ekenäs, Raseborg 11.11.2016!

 

REGLER - Bokkalaset Poetry Slam 2016 på Bittes Bokbar / EstradpoesiFI

1. I poetry slam tävlan uppträder poeten med sina egna originaldikter på max.3.09 minuter.

2. Ingen rekvisita, musikinstrument eller andra effekter är tillåtna. Man får heller inte använda scenografin, eller tekniken på scenen som verktyg för effekt. Du får dock ha hjälpmedel för läsandet; som till exempel din dikt i pappersform, häfte eller mobil.

3. Jurygrupperna, tre till fem stycken, består av frivilliga personer i publiken: de ger poäng som avgör vem som går vidare i ronderna. Jurygrupperna består av en till fyra personer. Är jurygrupperna fem stycken så stryks högsta och lägsta poängtalen. Jurymedlemmarna får inte vara jäviga, eller en av de tävlande poeterna.

4. Poängen går från 0,0 - 10,0 och räknas ihop till en slutlig poängsumma.

5. Tidsövertramp ger minuspoäng.

Minuspoäng för tidsövertramp dras av 0,5 poäng per 10 sekunders övertramp efter tre minuters framträdande: 03.00-03.09 inget avdrag • 03.10-03.19 0,5 poängs avdrag • 03.20-03.29 1,0 poängs avdrag osv. Uppträdandets tidtagning börjar från första yttrade ord eller att framträdandet tydligt börjat med gester, miner eller annat uttryck.

6. Dikten kan vara på vilket språk som helst på Bokkalaset Poetry Slam 2016.

7. Citerar du någon måste det framkomma tydligt att det är ett citat.

8. Om poeten går över fem minuter i sitt uppträdande har MC lov att avbryta framförandet. Överstiger uppträdandet 15 minuter så diskvalificeras poeten ur tävlingen.

9. Beroende på deltagarantal kommer tävlingen gå i 2–3 ronder. Förbered därför två till tre stycken dikter att framföra. Om du kommer till finalen och vill läsa en av de dikter du läst upp tidigare så får du (såkallade ”favorit-regeln”). 

 

Kommentarer (1)
Hur är det gällande sådanna, som kommer mycket långt ifrån Raseborg, dvs kan Arrangören, ersätta resorna och -äventuell hotellövernattning före/efter Ävenemanget, beroende på vilket klockslag det ordnas och hurvida man får resor i synnerhet till Raseborg ordnade, för detta, står det inget om här, vilket det skulle borda göra, så man vet, vad som gäller?
Matti Hokkanen13.10.16 kl. 06:34
Hej! Då det är tävling så får deltagare stå själva för resor och övernattning. På dessa sidor: http://www.visitraseborg.com finns information om hotell etc. i Raseborg (språkalternativ finns att välja i övre höger hörn)! Bokkalaset tipsar om matställen också på sin sida: https://bokkalaset.wordpress.com/ekenastips/ /Dizi
14.10.16 00:21

Om

 

Detta är en blogg-plattform för estradpoesi och spoken word!
Drivs av två ordkonstnärer och poeter, Melinda och Malin.

EstradpoesiFI på FB (Link)

---

Finland deltar i Sveriges mästerskap i poetry slam 2017!
HÄR är den officiella informationssidan på FB
Med och ordnar kval-evenemang är EstradpoesiFI, PROSA, och HPC
 

Vill du också få dina dikter publicerade här? Känner du att du vill få chansen att synas?

Eller har du tips, idéer, tankar om temat estradpoesi och dikt?

Mejla då till: 

estradpoesi.finland[at]gmail.com

---
 

estradpoesi finland finlandssvensk poesi dikt

 

Vi publicerar inskickat video-material för bloggen via vår youtube-kanal, tillägger information om poeten och ett litet intro. Skicka in ditt bidrag med en dropbox-länk eller liknande, samt skriv diktens titel, det namn du vill kallas och eventuell sida du vill att vi länkar till!

All copyright på material hålls hos dig, med att skicka in ett bidrag ger du oss endast lov att publicera ditt bidrag på våra kanaler och tillägga i videon nödvändig information om dig. Vi lägger också till vår blogglogo och jingel, så folk vet att denna plattform publicerat just dig. Och du kan när som helst be att vi tar bort ditt material, om du ångrar dig.

---


Vi går igenom allt material som skickas in innan vi publicerar det, och publicerar med Finsk lagstiftning i åtanke. Ibland kan det hända att ditt bidrag publiceras senare än när det är inskickat, vi publicerar i passande takt och tema, och arbetar frivillgit med detta. Om det till exempel är tema-månad på kommande kan det vara att vi vill spara din godbit tills den slår på! 

Du kan OCKSÅ skicka in poesi i textform, tillsammans med en passande bild eller multimedia!

Illustration, fotokonst, ett musikklipp du komponerat.

 

Fråga mer per mail om du blev intresserad!

 

---

LÄNKAR

Våra evenemang: JAMs & SLAMS


Video från Bokkalaset POETRY SLAM 2016

BILDER från BPS2016

Vinnaren av Bokkalaset Poetry Slam 2016Pop UP POETRY på Galler KOBRA - Okt 2016 Video

Bilder från KOBRA Pop UP POETRY

Stories Of: Rap And Poetry - Maj 2016

Bilder från Stories Of: Rap And Poetry


POETER & ARTISTER

 

Dizi fb

Dizi på ratata

Daniel Nyman - BPS2016 vinnaren

Daniela I
Daniela I på poeter.se