Att improvisera poesi på TV

Här kan man se hela Efter Nio- programmet på Yle Arenan! Torde vara möjligt att se globalt också!

Det roligaste var nog improvisationsdiktandet -improesin!

improesi improviserad poesi dizi di2i Skärmkap lånat ur Efter Nio - i improesi så skall man alltså inkorporera ord som ges i sin dikt som man improviserar!

 

Sådär freestyle med kompisar kan man ju slänga nästan vad som helst, men det känns nog alltid som en extra utmaning då man vet att det filmas, och kommer ligga uppe i ett år! Vanligtvis går det ju lätt en massa fyllnadsord in, tyvärr är lättaste som hjärnan brukar komma på är typ svärord (vet inte varför, kanske något neurologiskt fenomen?) så det är verkligt annorlunda såhär på TV för man måste ta det i åtanke och verkligen fundera på vad man säger!
 

Skärmkap på konstnär! "Dra fram din inre poet!", kryddade tydligen med uttrycksfulla gester!


Nu skall vi fixa inför Galleri KOBRA poesi jammet, lite dekor och planering! Ladda kameror, skriva minneslistor, söka dikter stolar, allt sånt som man kan behöva! Och för mig blir det lite extra té med honung så sista unset höstharkel skulle evaporera!

 

/ Dizi
13.10.2016 kl. 14:12

Jam + Ratata

Lördag närmar sig, och förberedelser för Pop Up poesi jammetGalleri KOBRA i Karis snurrar på!

Som sagt så är det ju open mic också, och man kan förhandsanmäla sig, några platser håller vi som sådana att man endast kan reservera på själva evenemanget. Om du vill försäkra uppträdande-reservation så maila estradpoesi.finland (@) gmail.com - skriv KOBRA JAM som ämne och i emailet namn och kontaktuppgifter!

Här är planschen! Kan någon se vad bakgrundsbilden egentligen föreställer? Jag tycker om att gömma in stuff eller klura till det ibland i min grafik! Det syns bättre på poetpresentations-bilderna på FB-evenemanget!

Facebook-evenemanget finns det korta presentationer av de bokade poeterna också.


Vi är så glada att Ratata backar upp också som sponsor!
Så här personligen så känns det varmt och skönt, som om en gammal god vän stöder en (har bloggat länge på ratata själv på bloggen Dizi). Finns många bra portaler, men jag trivs bra här.


Skall lägga upp link till Efter Nio-programmet senare, det var jätte roligt - improesi med programledarna! 
/ Dizi
12.10.2016 kl. 11:37

En liten kik

I torsdags hade Melinda och jag nöjet att mötas upp i Helsingfors för att gå på tv-inspelning. Imorgon klockan 21.00 ska ni titta på YLE Fem, så får ni se varför! Här kommer också en liten sneakpeak:

/Malin
09.10.2016 kl. 22:59

Pop Up POESIJAM i Galleri KOBRA i Karis 15 Oktober! Med OPEN MIC!

Vi kommer hålla ett Poesi Jam på Galleri KOBRA's öppningsdag!
De öppnar liksom helt centralt i Karis på gågatan, Köpmansgatan 9, 10300 Raseborg - 15.10 kl. 19-22 - book-it-in!

De är ett non-profit galleri, typ systerverksamhet till Galleri Zebra (Zebra kommer flytta in i samma utrymmen senare) och KOBRA kommer ordna både utställningar, aktiviteter och massa intressanta händelser.

Vi har äran att Poesijamma 15.10 på deras opening night, med ordrika poeter som uppträder och också OPEN MIC - det här är ju just passligt inför Bokkalaset Poetry Slam 2016 den 11 November - man kan ju komma till jamet och testa om man är osäker, nyfiken, eller om man vill värma upp för tävlingen.

Man kan förhandsanmäla sig till KOBRA poesi jamet 15.10 till vår email estradpoesi.finland ( at ) gmail.com (namn och telefonnummer), ifall man vill försäkra en plats för att uppträda! (en open mic-slot är ca.5minuter, blir det tid över eller fins platser kvar sen på jamet så kan man skriva upp sig på listan flera gånger).

Vi har bokat in poeter att uppträda som det brukar vara på Poetry Jams, dem berättar vi mer om i FB-evenemanget under kommande veckan!
Flerspråkigt blir det i alla fall!

Så kvällen börjar med våra bokade poeter, däremellan blir det liten paus, och sedan öppnar OPEN MIC!KOBRA har förövrigt en massa annat också som händer den dagen: Jonne Heinonens vernissage för utställningen "Everything Ends Here" och community painting - allt öppet för alla att delta i!

Samt har dom sagt att kaffe och något snacks lär bjudas på.
Kaffekaffekaffekaffe.

Så gräv fram skrivbordsdikter eller mobilanteckningar och kom med och jamma poesi! 
/ Dizi
05.10.2016 kl. 13:48

Rysningarna

Det händer saker hela tiden känns det som! Känner mig lite överrumplad över höstens alla prickar i kalendern. Det är ett större antal som representerar EstradpoesiFI än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Så himla kul när saker överträffar ens förväntningar!

Att det händer en massa involverar också att det blir mycket ibland. Långa dagar som avlöser varandra, och när man äntligen får en ledig en kan man inte låta bli att prokrastinera lite. Turligt nog för mig så innebär dessa dagar också ljusglimtar.

I torsdags hade jag till exempel nöjet att se hur timmar jag lagt ner kunde resultera i ett helt underbart evenemang. I egenskap av Ratatas praktikant fick jag i uppgift att ordna en bloggträff nämligen. De andra träffarna jag varit med på har mest inneburit att någon sagt åt mig vad som behöver göras och så har jag gjort det. Nu fick jag chansen att ordna en egen, där jag gjorde största delen av allt själv. Med lite hjälp från Miilo, som har varit min handledare under sommaren, snodde jag ihop vår senaste träff på Förlaget.

ratata_forlaget_traff

Kort och gott fick hela sällskapet ta del av Förlagets historia, höra hur de ser på den finlandssvenska förlagsbranschen och sin del i den. En av deras författare, Maria Turtschaninoff var också på plats för att berätta om sitt författarskap och sina böcker. Hennes genre är fantasy; hon har skrivit bland annat Arra - Legender från Lavora, Underfors (som utspelar sig delvis i Svenskfinland) och Maresi. Jag har läst flera av dem och har alltid gillat hennes böcker. Nu börjar någon säkert undra hur jag tänker knyta detta samman med poesins värld...

ratata_forlaget_traff-4

Egentligen knyter inget av detta samman med poesi i sig. Men jag måste få dela med mig. Under kvällen läste Maria nämligen ett stycke ur sin nya bok, Naondel. Utanför fönstret smattrade regnet ner i ett grått Helsingfors och inne på Förlagets kontor satt vi i skenet från tända ljus och lyssnade till Marias röst. Hon var helt magnifik som uppläsare, och den känslan man fick när hennes röst flöt ut i det knäpptysta rummet var helt underbar.

ratata_forlaget_traff-6

Jag rös längs hela ryggraden, och den känslan. Det är samma känsla jag får när jag hör en dikt som berör mig på djupet. Samma känsla som man får när en låt träffar hundra procent. Rysningar.

Dizi har gjort en låt, som jag hittade för flera år sedan efter lite detektivarbete från min sida. Den träffar mig fortfarande som en tegelsten i mellangärdet när jag hör den. Samma när jag ser denna dans från SYTYCD i Storbritannien eller ser på Loreens framförande av sin Euphoria tillsammans med Manillaskolan och Adolf Fredriks Musikklasser. Och även mycket annat.

Den stunden, när jag satt och lyssnade på Maria Turtschaninoff läsa ur sin nya bok, kände jag att det varit värt den lilla kamp jag fört de senaste veckorna. För att hinna med allt som behövde hinnas med. Det kändes också som att jag kanske hittat lite rätt i labyrinten som kallas livet. Och det är poesi i sig!

/Malin
02.10.2016 kl. 16:14

Varför tävla i POESI?

Att tävla i P-O-E-S-I.
Varför?

Det finns många svar, men här är kommer ett flygande Dizibabbel om det!

För responsen,
den härliga feedbacken och inspirationen det kan ge.
För att våga stiga utanför sin vanliga bekväma zon,
och framför allt - för att utvecklas som poet och människa och jordiskt djur.

För att lära sig stå för sina ord,
välja dem väl och inse saker om sig själv som man kanske aldrig innan kunnat.
Tjo-ho.


Ja - estradpoesi är ett underbart sätt att föra fram abstrakt till konkret. Och då menar jag också konkret som: svettas på scenen, sitta och skriva ner sina tankar analogt eller digitalt, genomlida den bultande skrivkrampen då du bara MÅSTE få ner ännu femton rader (som du ändå editerar bort till slut), det är att öva framför spegeln därhemma och känna alla vilda känslospektri från desperation till “jamenåhså jag är BRA”, darra från tåtippen till kraniumets fäste de första minuterna på scenen så papperen fladdrar och du tappar ord, det är att självsäkert stega in på scenen en bra dag och spruta ut rytmiska ord stimulerad av adrenalinflödet, det är att känna publikens energi som svarar på dina innersta och yttersta tankar och känslor. Det är att gå igenom dina hundra skrivhäften ett i gången och pussla samman hela din historias dikt av rutiga sidor som luktar som din högstadietids ryggsäck.

Och konkret som i att formulera ord i bläck och audiovågor som påverkar allting runtom oss.

bok till scen kan borja sa harBok-till-scenbörjan kan se ut så här också.

Estradpoesi öppnar utrymme för inte bara bok-tryckta poeter, den ger plats för de ord som inte har råd, intresse eller möjlighet att läggas mellan två pärmar. Men estradpoesi ger också bok-tryckta en plats att själv framföra sina ord som de är menade, från sida till scen.

 

Poetry slam - tävlingsformen - jämnar klyftor och visar att också olika sorters egenskaper, sätt och talanger ger ofantligt mycket åt världens ordkonst och intresset för litteratur.

 

Detta är genren som för ut poesin och litteraturen till en upplevelse och människonära konst. Responsiv och uttrycksfull, stimulerande och ibland till och med provocerande. 

 

En kommunikativ verksamhet som utvecklar hela samhället och befrämjar kreativ evolution och attityders långsamma gång emot acceptans av mångfald i världen. För då en estradpoet framför sina verk - lyssnar publiken. Man ger plats, man får plats.

dizi estradpoesiFI bokkalaset poetry slam performance poetryDizi på Bokkalaset 2014 - ibland hinner man öva så man kan läsa utan papper, ibland inte, som här!

Att tävla i poesi på ett lekfullt och välkomnande sätt ger ett responsivt sätt att utvecklas. Man får framför sig en utmaning som utvecklar. Både den uppträdande poeten som har utmaningen i att ställa sig på en scen och språka, och publiken som får en utmaning i att lyssna, njuta och relatera. Och juryn med sin svåra uppgift av att poängsätta!!!
 

Personligen ser jag det som en ytterst mycket behövd träningsform i dagens värld där ord digitalt lätt slängs omkring utan eftertanke och så många konstant känner att ingen lyssnar. Poetisk motion, lite ordgymnastik och örongymnastik - flexar tanken och också hjärtmuskeln!

 

Som den sociala art vi är behöver vi både plats för det individuella och gemensamma - våra dikter skapas ofta i självreflektion men de delas gemensamt och öppet. Såsom barn - genom lek lär man sig livets gränser, empati och att ge respons. Säga nej och stopp när det behövs och Ja,å JA då man känner det. Hitta sin egen stil för kreativt uttryck och lära sig stå för den: för, med och tillsammans med andra. Poetry slam är lek. Lek är lek, och på allvar också- fråga något barn, ibland är lek mer än på allvar. Leken är för en stund HELA VÄÄÄÄRLDEN. Och det man leker påverkar resten av livet också.
 

Bokkalaset 2011 Poetry Slam på Kulturhuset Karelia Kulttuuritalo, jurygrupperna röstar!

Juryn är alltid ny - består av personer i publiken. Då både smaken och scenkonst är ytterst individuellt betingad så ger just detta olika röster chans att faktiskt höras i tävlingsframgång också. Juryn är ingen översittande del av meriterade-elitistiska eller homogena grupper, de tillhör publiken och poeter, alla är samma gräsrot. Att det på varje slam är olika publik klingar i takt med tanken “Det går inte att tävla i poesi - därför gör vi det”. Alla ställen har olika jury, alla juryn har olika smker. Alla poeter är olika. Alla har sin egen smak, och sin egen upplevelse - man prioriterar olika och överraskas ibland själv över hur olika stilar man finner sig själv digga! Det blir ett vackert mönster av olikheter och likheter i det stora hela, och fastän vågor av “trender” i smak kan förekomma är inget statiskt. Flod och ebb och en naturlig balans där de som deltar påverkar rakt händelseförloppen och scenens evolution.

 

 

Publiken är du och jag. Juryn är du och jag. Poeten är vi.

Precis som i världen har vi alla flera olika roller
 och egna sätt att uttrycka oss. Tävlingsmomentet är elden som får oss ut ur grottorna för att söka fruktsamma marker. Utmaningen. Både skrämmande och värmande. Då vi alla sitter vid elden skyddar den oss från vilddjur, och då vi alla ser efter elden tillsammans ger vi trygghet för att våga och delar sagor i samma låga. Då vi alla sköter om elden tillsammans, har alla en jämlik plats vid den.

Så. Därför tävla.
Kom med på Bokkalasets Poetry Slam 11.11 och tävla, eller på Poesi Jamet vi ordnar 15.10 på Galleri KOBRA-ingen tävlan men bra träning och perfekt chans att testa!
 

Här under är video-playlist från Prosas Slam i Åbo som inspiration! 

/ Dizi
28.09.2016 kl. 15:32

MC för Bokkalaset Poetry Slam 2016

MC - alltså Master Of Ceremony på Bokkalaset Poetry Slam 2016:
Det är Bokkalaset 2014-vinnaren Melinda "Dizi" Lönnberg!

Ordstark, färgstark och också drivande kraft här på EstradpoesiFI, bidrar hon gärna med att babbla mellan poeternas framträdanden på Bokkalaset Poetry Slam 2016!

Vad gör en MC då?
MC leder poetry slamet, håller koll på juryn, underhåller publiken medan juryn funderar på poäng, och ser till att regler följs.

dizi di2i bokkalaset poetry slam 2016 estradpoesifi estradpoesi poet finlandssvensPoesi måste inte vara allvarligt alltid verkar det som.

MC får INTE tala om poeternas framträdandena under slammet - då får publiken ropa "JÄV!!!" - men MC kan alltså tala om precis vad som helst annat!

Vi får ju se vad poet-rappare-grafiker Melinda tänkt fundera på 11.11.2016 då!

Det finns mer om Melinda också på Bokkalasets sida, HÄR!
 

Och här kommer ni till hennes egna sidor:

På webben sådär allmänt HÄR

Dizi på FB

Grafisk design & illustration HÄR

---

Anmäl dig till Bokkalset Poetry Slam 2016 per email till estradpoesi.finland@gmail.com senast 09.11.2016

Skriv ditt namn, hemort och kontaktuppgifter (telefonnummer, adress). Anmälan är bindande, om förhinder uppkommer för poeten bör arrangören meddelas.
Du får svar med bekräftelse om anmälan samt reglerna per email.

Alla Poetry Slam deltagare får en goodie-bag och vinnaren tilldelas pris!

HÄR är FB-evenemanget och HÄR hittar du reglerna - de finns också linkade här i sidospalten!


OM deltagarplatser i slamet finns kvar på evenemangets dag så kan man också anmäla sig som deltagande på plats, förhandsanmälning är dock att föredra för att garantera att man hinner med. Vi informerar om läget här på Facebook evenemanget och Facebook.com/estradpoesifi.
Uppträdandena filmas om poeterna så önskar och laddas upp på EstradpoesiFI youtube och bloggen efteråt.

/ MC
18.09.2016 kl. 13:44

REGLER för Bokkalaset Poetry Slam 2016

Just för att man inte egentligen kan tävla i något så subjektivt som poesi, så måste det ju finnas regler!
Här är reglerna för kommande Bokkalaset Poetry Slam 2016 i Ekenäs, Raseborg 11.11.2016!

 

REGLER - Bokkalaset Poetry Slam 2016 på Bittes Bokbar / EstradpoesiFI

1. I poetry slam tävlan uppträder poeten med sina egna originaldikter på max.3.09 minuter.

2. Ingen rekvisita, musikinstrument eller andra effekter är tillåtna. Man får heller inte använda scenografin, eller tekniken på scenen som verktyg för effekt. Du får dock ha hjälpmedel för läsandet; som till exempel din dikt i pappersform, häfte eller mobil.

3. Jurygrupperna, tre till fem stycken, består av frivilliga personer i publiken: de ger poäng som avgör vem som går vidare i ronderna. Jurygrupperna består av en till fyra personer. Är jurygrupperna fem stycken så stryks högsta och lägsta poängtalen. Jurymedlemmarna får inte vara jäviga, eller en av de tävlande poeterna.

4. Poängen går från 0,0 - 10,0 och räknas ihop till en slutlig poängsumma.

5. Tidsövertramp ger minuspoäng.

Minuspoäng för tidsövertramp dras av 0,5 poäng per 10 sekunders övertramp efter tre minuters framträdande: 03.00-03.09 inget avdrag • 03.10-03.19 0,5 poängs avdrag • 03.20-03.29 1,0 poängs avdrag osv. Uppträdandets tidtagning börjar från första yttrade ord eller att framträdandet tydligt börjat med gester, miner eller annat uttryck.

6. Dikten kan vara på vilket språk som helst på Bokkalaset Poetry Slam 2016.

7. Citerar du någon måste det framkomma tydligt att det är ett citat.

8. Om poeten går över fem minuter i sitt uppträdande har MC lov att avbryta framförandet. Överstiger uppträdandet 15 minuter så diskvalificeras poeten ur tävlingen.

9. Beroende på deltagarantal kommer tävlingen gå i 2–3 ronder. Förbered därför två till tre stycken dikter att framföra. Om du kommer till finalen och vill läsa en av de dikter du läst upp tidigare så får du (såkallade ”favorit-regeln”). 

 

/ Dizi
13.09.2016 kl. 13:31

POETRY SLAM! 11.11.2016!

poetry slam estradpoesi bokkalaset bittes bar 2016

POETRY SLAM!

JA! Vi skall ordna ett poetry slam på Bittes Bokbar under Bokkalaset i Ekenäs i år!

 

11.11 - boka in det i kalendern!

Du kan anmäla dig per email till estradpoesi.finland@gmail.com senast 09.11.2016

 

Skriv ditt namn, hemort och kontaktuppgifter (telefonnummer, adress). Anmälan är bindande, om förhinder uppkommer för poeten bör arrangören meddelas.

Du får svar med bekräftelse om anmälan samt reglerna per email.

 

Alla Poetry Slam deltagare får en goodie-bag och vinnaren tilldelas pris!

bokkalaset estradpoesi finland ertrudsgn

Såklart, OM deltagarplatser till slamet finns kvar på evenemangets dag så kan man också anmäla sig som deltagande på plats, förhandsanmälning är dock att föredra för att garantera att man hinner med.

 

Vi informerar om läget på Facebook evenemanget - HÄR - och EstradpoesiFI- communityn på Facebook.

Uppträdandena filmas om poeterna så önskar och laddas upp av oss efteråt!

 
/ Dizi
09.09.2016 kl. 16:00

SNART!

Håll ögonen på bloggen och på Fb-communityn denna vecka, för snart kommer det nyheter!

SOON snart estradpoesifi
"Som en färgfläck
i regnbågsbläck
hösten sträcker sig fram


når mitt balkongräck
kalla tag
vinddrag
skall av räv
neon på himmelsrand

Mossig tystnad
fångar mina ord
strävt papper
grovt grus

Sprakande ljud
kvistar
dovt

murknar i grönskan som slocknar i skog"Sommaren danar av och underbara hösten är äntligen här!
För mig betyder det mycket mer inspiration, jag älskar dunklet i kontrast till allt färgsprak.

Har själv varit tvungen att pausa ganska mycket i allt ordbruk, då en enveten och krämpande tonsill vuxit tillbaka och försvårat allt från vardag till scen! Så hela sommaren har gått på sparlåga, och få se vad nästa årstid bringar!

Nästa vecka, som sagt, lite större nyheter!

 

/ Dizi
04.09.2016 kl. 15:36

Sommar och soliga dagar / Situationspoesi / Malin / 04

Åh härliga sommar! Snart börjar du vara slut. Och vare sig du bjudit på solvarm hud eller mysiga regnljud har jag varit glad. Vi har haft en fin sommarromans, och det börjar lida mot ett avsked. Men inte riktigt än! Bara en liten stund till...

 

För sedan tar vi tag
I det som hör hösten till
Låter solkatterna somna
Och solhatten ligga still

Vi ser dagarna förkortas
Och löven falla av
Vi låter värmeljusen flockas
Tackar sommarn det den gav

Men än finns lite tid
Att låta sommarn ge sitt allt
Ta dagen som den kommer
Och njuta tusenfalt

 

Hoppas alla fått ladda batterierna ordentligt i sommar! Som det ser ut kommer ni förhoppningsvis få några estradpoetiska ljuspunkter i höstmörkret. Vilka dessa är kommer klarna här senare. Så håll utkik!

/Malin
11.08.2016 kl. 13:34

Presentation: Daniela I - "ETT STILLA EKO" - VIDEO

Hej jag heter Daniela är 19 år gammal och har hållit på med poesi sedan 2009. Jag har alltid gillat att skriva, noveller och små texter. Men 2009 blev jag fast i poesins värld. 2012 blev jag aktiv på en sida som heter poeter.se. Där tog min karriär fart mera. Jag blev mera synlig och fick mera uppmärksamhet. Samma år var det även en tävling på sidan, en uttagning till en antologi. Och jag tyckte förstås att det här låter ju jätteroligt och sände in en dikt. I November fick man veta om man kom med, och ja mitt namn var med där. Så 2012 var jag med i antologin Världens sista diktsamling. Samma tävling ordnades även år 2013, 2014, 2015 och jag kom med även de gångerna.

På en open mic år 2015 läste jag min första dikt på scen, det var jätteroligt och spännande, även detta år. Så nu har jag planer på att börja mera göra uppträdanden, och ge ut min egen bok. Så får jag helt enkelt se vart detta tar vägen.

Daniela Ikäheimo, Daniela I

 

 

Var det bara
ett stilla eko

från en tid
som passerat
för länge sen

ett mörker
som lika bra kunde
dra allt och alla in

i ett virrvarr av tusen
kunde man inte hitta

Ljuset

mörkret låg
i alla hörn

alla hörnens hörn
kunde ta dig när som helst

eller så hade den redan tagit.

 

 

Daniela har också en blogg, och ni kan ta del av flera av hennes texter på Lilla Poeten.

/Malin
11.07.2016 kl. 12:25

Midsommarsnö / Dizi / DIKT

Det finns saker att vänta
stunder att se

minnen och längtan
midsommarsnö

sådant som nästan aldrig
kunde existerat

om inte just det misstaget fött nytt
och beprövats


En midsommar
sade jag adjö
till kvinnan som dansat
åttio-någonting år

jag ritade hennes drag på papper
såg hur nära de liknade
hon i spegeln

jag ritade medan min mamma fällde tårar
alla tre visste, att en skulle dö

Hon som dansat
var svag och skör
som sensommarens torkade hö

En midsommar
sällsam som midsommarsnö
var det adjö

det var adjö.


Det finns saker att vänta
stunder att se

minnen och längtan
midsommarsnö

sådant som nästan aldrig
kunde existerat

om inte just det misstaget fött nytt
och beprövats.En midsommar
sade jag ja
till mannen jag aldrig
trodde jag skulle ha

Han visade sitt själv i natten
blod är inte alltid starkare än vatten

jag viskade förändring och vi sökte en ring
vi båda visste, mer än någonsin

Vi som inte
trott att det fanns
någon att välja till evig dans

En midsommar
sällsam som midsommarsnö
var det nu

det var nu och alltid.


Det finns saker att vänta
stunder att se

minnen och längtan
midsommarsnö

sådant som nästan aldrig
kunde existerat

om inte just
kärlek och död
skapade nya seder.

Hon dansade så att jag kunde älska och
någon dag, kanske en midsommarnatt
faller vi samman igen
i dimmans dans

just nu och just här

är jag bara hans.


dixi love romance life death part
Midsommartiden för mig är död och kärlek, tudelat i all balans. Det är idag årsdag för min mormors död. Och det förändrade mycket i mitt liv. Tvingade fram förändring. Midsommaren några år efter att hon gick bort svarade jag ja på frågan om jag vill officiellt legalisera vår relation med A. Och det förändrade allt i mitt liv. Kanske hon ser att jag är lycklig där någonstansifrån. Denna dikt är om hur sällsamma händelser konstigt nog ibland följer mönster av tid. 

 

/Dizi
26.06.2016 kl. 23:09

Situationspoesi / Malin / 03

Över ett halvår har nu gått
Massa nya insikter vi fått
Begränsningar har noterats
Och vi har inspirerats
Det kommer komma om och men
Problemen tar vi sen


Att bara starta är nog det bästa vi gjort
Vem hade trott att det skulle gå så fort

 

Känns lite surrealistiskt då det just slog mig att vi redan hållit på i ett halvår här. När sprang tiden förbi? 

Vi hade delvis ganska högtflygande funderingar före start, men var ändå ganska rationella. Vissa saker blev inte som vi tänkte oss då, men saker hände också som vi inte ens hade kunnat gissa. Och det allra bästa är att vi är två. Vi lär tillsammans och av varandra. Vi bollar idéer, ritar luftslott och bygger stenhus. Vi fyller varandra med helium, och knyter sedan stadigt fast varandra. Vi skrattar, irriteras, stöder, kämpar och drömmer.

 

Vi vet vart vi vill. Vi vet bara inte riktigt vilken väg vi kommer ta för att hamna där!

/Malin
22.06.2016 kl. 21:44

Gästblogg: Miss Gay Finland 2015 Catariina Salo! - DIKT VIDEO

Världspremiär för Feministisk förbannelsesalong!
Under Prideveckan kan du komma med och svära av dig tillsammans med andra feminister på Dubrovnik i Helsingfors. Är du helt satans arg på det som hände i Orlando? Blir du fittig direkt du tänker på underbetalda kvinnodominerade branscher? Bad den där jävla mannen på gatan dej att le för att "du är ju så mycket sötare då"?

Kom och svär och skrik tillsammans med oss!
Mera information om eventet hittar du på Facebook HÄR.


***
FEMINISTISK FÖRBANNELSESALONG
Är du fittig på patriarkatet? Tar normerna i huvu'? Släpp loss dina inre fördämningar på vår Feministiska förbannelseafton! Scenen är fri för att befria den ilska du känner inför stereotypier och trånga könsnormer. Kom med och svär dig fri!

Alla feministiska ranter är välkomna, du kan svära i diktform, blankvers eller helt på vanligt språk.

Feministisk förbannelsesalong är en svenskspråkig version av Ajatushautomo Hattus rosade evenemang Feministinen kiroiluiltama. Tack till cheferna på Hattu för en fantastisk eventidé! Här hittar ni deras sida: https://www.facebook.com/hautomohattu/

Avgiftsfri tillställning men köp gärna dricka i baren eftersom Dubrovnik så snällt låter oss använda utrymmet gratis.

/ Catzo
14.06.2016 kl. 16:07

Om

 

Detta är en blogg-plattform för estradpoesi och spoken word!
Drivs av två ordkonstnärer och poeter, Melinda och Malin.

EstradpoesiFI på FB (Link)

---

Finland deltar i Sveriges mästerskap i poetry slam 2017!
HÄR är den officiella informationssidan på FB
Med och ordnar kval-evenemang är EstradpoesiFI, PROSA, och HPC
 

Vill du också få dina dikter publicerade här? Känner du att du vill få chansen att synas?

Eller har du tips, idéer, tankar om temat estradpoesi och dikt?

Mejla då till: 

estradpoesi.finland[at]gmail.com

---
 

estradpoesi finland finlandssvensk poesi dikt

 

Vi publicerar inskickat video-material för bloggen via vår youtube-kanal, tillägger information om poeten och ett litet intro. Skicka in ditt bidrag med en dropbox-länk eller liknande, samt skriv diktens titel, det namn du vill kallas och eventuell sida du vill att vi länkar till!

All copyright på material hålls hos dig, med att skicka in ett bidrag ger du oss endast lov att publicera ditt bidrag på våra kanaler och tillägga i videon nödvändig information om dig. Vi lägger också till vår blogglogo och jingel, så folk vet att denna plattform publicerat just dig. Och du kan när som helst be att vi tar bort ditt material, om du ångrar dig.

---


Vi går igenom allt material som skickas in innan vi publicerar det, och publicerar med Finsk lagstiftning i åtanke. Ibland kan det hända att ditt bidrag publiceras senare än när det är inskickat, vi publicerar i passande takt och tema, och arbetar frivillgit med detta. Om det till exempel är tema-månad på kommande kan det vara att vi vill spara din godbit tills den slår på! 

Du kan OCKSÅ skicka in poesi i textform, tillsammans med en passande bild eller multimedia!

Illustration, fotokonst, ett musikklipp du komponerat.

 

Fråga mer per mail om du blev intresserad!

 

---

LÄNKAR

Våra evenemang: JAMs & SLAMS


Video från Bokkalaset POETRY SLAM 2016

BILDER från BPS2016

Vinnaren av Bokkalaset Poetry Slam 2016Pop UP POETRY på Galler KOBRA - Okt 2016 Video

Bilder från KOBRA Pop UP POETRY

Stories Of: Rap And Poetry - Maj 2016

Bilder från Stories Of: Rap And Poetry


POETER & ARTISTER

 

Dizi fb

Dizi på ratata

Daniel Nyman - BPS2016 vinnaren

Daniela I
Daniela I på poeter.se