Kvaltillfällen: ÅBO, RASEBORG i april och maj!

Ett STORT grattis till det första kvalets vinnare!
I HKI på ravintola Tenho, på HPC:s kvalevenemang vann poeten Tanja Michelle! Hon uppträdde på engelska, och tävlingen hade 11 tävlanden med givande och fin poesi.


Nu finns det Facebook-evenemang och info om kvalevenemangen som ordnas i Åbo och Raseborg på infosidan för Finlands deltagande i Sveriges Poetry Slam Mästerskap 2017!

Inget inträde, Åbo -evenemanget har 18 års åldersgräns, Kulturhuset Karelias evenemang i Ekenäs har ingen åldersgäns.

Vilket språk som helst är välkommet på scenen, i både kvalen och i finalen som arrangeras i Göteborg, Sverige 24-27 maj 2017.

De fyra kvalens vinnare kvalificerar sig att delta i finalen, och tack vare bidragsgivaren Svenska Kulturfonden kan vi nu också bekosta finalisternas resor till största del! Mer info om det kommer att komma senare på Finland Suomi poetry slam SM2017 -Facebook sidan så följ den för att få senaste nytt!!


Begränsat antal deltagar platser!

 


Link till evenemanget HÄR.


Link till evenemanget i Raseborg 01 HÄR.


Link till evenemanget​ i Raseborg 01 HÄR.
 

Estrad Poet
31.03.2017 kl. 18:16

Poetry Pub #2

Det ordnas mera poesirelaterat i Åbo!

Bild lånad från facebook-evenemanget

Dags för Poetry Pub #2. Det är verkligen superkul att arrangörerna Hanna-Sofia och Johanna vill ordna ett till efter det första som ordnades i november. Vilket betyder att alla som missade det första nu får en ny chans att uppleva poesi i Åbo. Skriv in den 2 februari klockan 19.00 i era kalendrar, för då är det showtime!

Klicka på länken högre upp så hittar ni facebook-evenemanget med mera information.

/Malin
13.01.2017 kl. 10:17

Tävla i SVERIGE 2017! P-O-E-S-I !!!

Det är STORA nyheter här.

Kaliber: Delta-i-Sveriges-Mästerskap-i-Poetry-Slam-stora nyheter!

För första gången, någonsin får vi från Finland delta i Sveriges Mästerskap i Poetry Slam på lika villkor som alla fina, härliga och inspirerande poeter som är skrivna i Sverige!

SM har 20-års jubilee och Finland fyller hundra. Vad kan passa bättre?

Samt, den som läst lite om Poetry Slam scenen i Sverige har kanske lagt märke till att det var Erkki Lappalainen, finskbördig ordrik poet som hämtade konstgrenen till Sverige också.

Nåväl, då vi nu får delta på samma villkor så har vi ju samma ansvar också - det betyder att vi måste arrangera kval/deltävlingar för att kunna sända 1-4 representanter till Göteborg i maj 2017 och tävla i den stora finalen!


estradpoesiFI estrad poesi dikt finlandssvensk SM2017 lappalainen runo

Vi har skrummat och planerat tillsammans en tid, och sänt iväg stipendie och bidrags-ansökningar för att ställa till med ett kval, och på nästa års sida kommer vi informera mer om vad som händer.


Vi kommer att samarbeta detta projekt med Kulturhuset KARELIA i Ekenäs, de bidrar med scen och utrymme - Karelia är en gammal biograf, som tillför en massa varierande kultur på Raseborgsscenen.

Vi har också på G diskussioner med andra poesi-fixare om att ordna kval på andra orter, och kommer självfallet informera om dem här också om och när det blir något! En bit koordinering återstår att fixa, då hela Finland räknas som en "ort" i SM i Poetry SLam 2017 och var ort har 1-4 representanter de kan sända. Det vi nu vet är att vi kommer ordna en eller två kval-tillställningar i Karelia i Ekenäs under våren, och det ter sig som att det kommer ordnas ett kval också nära Åbo. Om du skulle vilja ordna ett kval/uttagning så kan du emaila till oss så att vi kan samkoordinera och lägga Finland på.. ööö poesikartan i Sverige! Vi har en planeringsgrupp för detta som vi sedan isåfal lägger till dig i!

Eventuella andra kval-arrangörer får också om de behöver tips och råd om regler och allt i gruppen där vi diskuterar kvalen.

Obs - märk att du som ordnar INTE kan delta i kvalen i det evenemang som DU själv ordnar! Det betyder alltså; jag kan inte delta i EstradpoesiFI:S evenemang, men nog i andras. Vi från Finland kan också nu alltså detta år delta i kval som ordnas i Sverige. Och man kan ta del i hur många kval som helst - brinner man för scenen och inte kommer med i kvalet på sin ort så kan man delta i kval som ordnas på en annan ort.

---

Vi här på EstradpoesiFI har valt att endast ordna uttagningar för individuella grenen, alltså slam poetry som uppförst individuellt. Vi hoppas kunna hjälpa de tävlande som kommer delta SM2017 från våra uttagningar rent ekonomiskt att ta sig till Göteborg och övernattnignen där, men mycket av det ligger ännu under frågetecken då det beror på stipendier och sponsormöjligheter - så mer om det också senare.

SÅ: är du intresserad av, eller vet någon som kunde vara intresserad av att sponsra konst och kultur i denna superba uttrycksformen estradpoesi så emaila oss på estradpoesi.finland@gmail.com och fråga mer!

---

Precis som tidigare, kommer vi att informera om när man kan anmäla sig till våra kval/uttagningar som ordnas i Raseborg här på bloggen och på FB-sidan.
Om det kommer med annu fler arrangörer för olika kval kommer de själva att ansvara för sina anmälningar, och hur-var-när deras tillställningar ordnas.Vi önskar er ett gott nytt och ordrikt år 2017, här från EstradpoesiFI med dessa nyheter! Ta väl hand om varandra och er själva!
 
/ Dizi
29.12.2016 kl. 22:00

En dikt i Veckan - diktbloggstips!

Daniel, som vann Bokkalaset Poetry Slam 2016, har förövrigt ett poesiprojekt på gång som kallas En dikt i veckan!

HÄR kommer ni rakt till sidan, och nedan smakprov!


Haiku och advent:
 

Papperspåse:

 
/ Dizi
13.12.2016 kl. 16:12

Poetry Pub den 10 november

För ett tag sedan fick vi nys om att det ska ordnas poesievenemang i Åbo, dagen FÖRE vi ordnar Poetry Slam på Bokkalaset. Det blir som en fin uppvärmning ifall någon tävlande känner att de är i behov av det, och kanske någon som skulle vilja prova på poesi utan att tävla kan få sin chans. Förstås behövs det även publik, så alla som deltar i evenemanget på sätt eller annat är lika viktiga!

Det evenemang jag pratar om är Poetry Pub, "en gemytlig och peppande vardagsrumssession (fast i en bar, med en scen) där alla kan känna sig bekväma, lyssna på poesi och också ställa sig på scenen och framföra en text om en vill". Hanna Sofia, som även hon bloggar på Ratata, ordnar detta tillsammans med Johanna för att ge lite liv åt poesiscenen i Åbo. 

Tyvärr har vi på vårt håll rätt fullt upp med Poetry Slam, så även om vi önskar att vi kunde närvara, delta, läsa en dikt och stöda detta underbara så kan vi vara med endast i tanke. Men tankarna vi sänder är desto varmare, och vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att besöka evenemanget!

Besök alltså Poetry Pub på Skärgårdsbaren i Åbo den 10 november från klockan 19.00 och framåt

Bild lånad från Facebook-evenemanget

Här kan ni läsa Hanna Sofias blogginlägg om händelsen.

/Malin
27.10.2016 kl. 00:12

Jam + Ratata

Lördag närmar sig, och förberedelser för Pop Up poesi jammetGalleri KOBRA i Karis snurrar på!

Som sagt så är det ju open mic också, och man kan förhandsanmäla sig, några platser håller vi som sådana att man endast kan reservera på själva evenemanget. Om du vill försäkra uppträdande-reservation så maila estradpoesi.finland (@) gmail.com - skriv KOBRA JAM som ämne och i emailet namn och kontaktuppgifter!

Här är planschen! Kan någon se vad bakgrundsbilden egentligen föreställer? Jag tycker om att gömma in stuff eller klura till det ibland i min grafik! Det syns bättre på poetpresentations-bilderna på FB-evenemanget!

Facebook-evenemanget finns det korta presentationer av de bokade poeterna också.


Vi är så glada att Ratata backar upp också som sponsor!
Så här personligen så känns det varmt och skönt, som om en gammal god vän stöder en (har bloggat länge på ratata själv på bloggen Dizi). Finns många bra portaler, men jag trivs bra här.


Skall lägga upp link till Efter Nio-programmet senare, det var jätte roligt - improesi med programledarna! 
/ Dizi
12.10.2016 kl. 11:37

En liten kik

I torsdags hade Melinda och jag nöjet att mötas upp i Helsingfors för att gå på tv-inspelning. Imorgon klockan 21.00 ska ni titta på YLE Fem, så får ni se varför! Här kommer också en liten sneakpeak:

/Malin
09.10.2016 kl. 22:59

Pop Up POESIJAM i Galleri KOBRA i Karis 15 Oktober! Med OPEN MIC!

Vi kommer hålla ett Poesi Jam på Galleri KOBRA's öppningsdag!
De öppnar liksom helt centralt i Karis på gågatan, Köpmansgatan 9, 10300 Raseborg - 15.10 kl. 19-22 - book-it-in!

De är ett non-profit galleri, typ systerverksamhet till Galleri Zebra (Zebra kommer flytta in i samma utrymmen senare) och KOBRA kommer ordna både utställningar, aktiviteter och massa intressanta händelser.

Vi har äran att Poesijamma 15.10 på deras opening night, med ordrika poeter som uppträder och också OPEN MIC - det här är ju just passligt inför Bokkalaset Poetry Slam 2016 den 11 November - man kan ju komma till jamet och testa om man är osäker, nyfiken, eller om man vill värma upp för tävlingen.

Man kan förhandsanmäla sig till KOBRA poesi jamet 15.10 till vår email estradpoesi.finland ( at ) gmail.com (namn och telefonnummer), ifall man vill försäkra en plats för att uppträda! (en open mic-slot är ca.5minuter, blir det tid över eller fins platser kvar sen på jamet så kan man skriva upp sig på listan flera gånger).

Vi har bokat in poeter att uppträda som det brukar vara på Poetry Jams, dem berättar vi mer om i FB-evenemanget under kommande veckan!
Flerspråkigt blir det i alla fall!

Så kvällen börjar med våra bokade poeter, däremellan blir det liten paus, och sedan öppnar OPEN MIC!KOBRA har förövrigt en massa annat också som händer den dagen: Jonne Heinonens vernissage för utställningen "Everything Ends Here" och community painting - allt öppet för alla att delta i!

Samt har dom sagt att kaffe och något snacks lär bjudas på.
Kaffekaffekaffekaffe.

Så gräv fram skrivbordsdikter eller mobilanteckningar och kom med och jamma poesi! 
/ Dizi
05.10.2016 kl. 13:48

Varför tävla i POESI?

Att tävla i P-O-E-S-I.
Varför?

Det finns många svar, men här är kommer ett flygande Dizibabbel om det!

För responsen,
den härliga feedbacken och inspirationen det kan ge.
För att våga stiga utanför sin vanliga bekväma zon,
och framför allt - för att utvecklas som poet och människa och jordiskt djur.

För att lära sig stå för sina ord,
välja dem väl och inse saker om sig själv som man kanske aldrig innan kunnat.
Tjo-ho.


Ja - estradpoesi är ett underbart sätt att föra fram abstrakt till konkret. Och då menar jag också konkret som: svettas på scenen, sitta och skriva ner sina tankar analogt eller digitalt, genomlida den bultande skrivkrampen då du bara MÅSTE få ner ännu femton rader (som du ändå editerar bort till slut), det är att öva framför spegeln därhemma och känna alla vilda känslospektri från desperation till “jamenåhså jag är BRA”, darra från tåtippen till kraniumets fäste de första minuterna på scenen så papperen fladdrar och du tappar ord, det är att självsäkert stega in på scenen en bra dag och spruta ut rytmiska ord stimulerad av adrenalinflödet, det är att känna publikens energi som svarar på dina innersta och yttersta tankar och känslor. Det är att gå igenom dina hundra skrivhäften ett i gången och pussla samman hela din historias dikt av rutiga sidor som luktar som din högstadietids ryggsäck.

Och konkret som i att formulera ord i bläck och audiovågor som påverkar allting runtom oss.

bok till scen kan borja sa harBok-till-scenbörjan kan se ut så här också.

Estradpoesi öppnar utrymme för inte bara bok-tryckta poeter, den ger plats för de ord som inte har råd, intresse eller möjlighet att läggas mellan två pärmar. Men estradpoesi ger också bok-tryckta en plats att själv framföra sina ord som de är menade, från sida till scen.

 

Poetry slam - tävlingsformen - jämnar klyftor och visar att också olika sorters egenskaper, sätt och talanger ger ofantligt mycket åt världens ordkonst och intresset för litteratur.

 

Detta är genren som för ut poesin och litteraturen till en upplevelse och människonära konst. Responsiv och uttrycksfull, stimulerande och ibland till och med provocerande. 

 

En kommunikativ verksamhet som utvecklar hela samhället och befrämjar kreativ evolution och attityders långsamma gång emot acceptans av mångfald i världen. För då en estradpoet framför sina verk - lyssnar publiken. Man ger plats, man får plats.

dizi estradpoesiFI bokkalaset poetry slam performance poetryDizi på Bokkalaset 2014 - ibland hinner man öva så man kan läsa utan papper, ibland inte, som här!

Att tävla i poesi på ett lekfullt och välkomnande sätt ger ett responsivt sätt att utvecklas. Man får framför sig en utmaning som utvecklar. Både den uppträdande poeten som har utmaningen i att ställa sig på en scen och språka, och publiken som får en utmaning i att lyssna, njuta och relatera. Och juryn med sin svåra uppgift av att poängsätta!!!
 

Personligen ser jag det som en ytterst mycket behövd träningsform i dagens värld där ord digitalt lätt slängs omkring utan eftertanke och så många konstant känner att ingen lyssnar. Poetisk motion, lite ordgymnastik och örongymnastik - flexar tanken och också hjärtmuskeln!

 

Som den sociala art vi är behöver vi både plats för det individuella och gemensamma - våra dikter skapas ofta i självreflektion men de delas gemensamt och öppet. Såsom barn - genom lek lär man sig livets gränser, empati och att ge respons. Säga nej och stopp när det behövs och Ja,å JA då man känner det. Hitta sin egen stil för kreativt uttryck och lära sig stå för den: för, med och tillsammans med andra. Poetry slam är lek. Lek är lek, och på allvar också- fråga något barn, ibland är lek mer än på allvar. Leken är för en stund HELA VÄÄÄÄRLDEN. Och det man leker påverkar resten av livet också.
 

Bokkalaset 2011 Poetry Slam på Kulturhuset Karelia Kulttuuritalo, jurygrupperna röstar!

Juryn är alltid ny - består av personer i publiken. Då både smaken och scenkonst är ytterst individuellt betingad så ger just detta olika röster chans att faktiskt höras i tävlingsframgång också. Juryn är ingen översittande del av meriterade-elitistiska eller homogena grupper, de tillhör publiken och poeter, alla är samma gräsrot. Att det på varje slam är olika publik klingar i takt med tanken “Det går inte att tävla i poesi - därför gör vi det”. Alla ställen har olika jury, alla juryn har olika smker. Alla poeter är olika. Alla har sin egen smak, och sin egen upplevelse - man prioriterar olika och överraskas ibland själv över hur olika stilar man finner sig själv digga! Det blir ett vackert mönster av olikheter och likheter i det stora hela, och fastän vågor av “trender” i smak kan förekomma är inget statiskt. Flod och ebb och en naturlig balans där de som deltar påverkar rakt händelseförloppen och scenens evolution.

 

 

Publiken är du och jag. Juryn är du och jag. Poeten är vi.

Precis som i världen har vi alla flera olika roller
 och egna sätt att uttrycka oss. Tävlingsmomentet är elden som får oss ut ur grottorna för att söka fruktsamma marker. Utmaningen. Både skrämmande och värmande. Då vi alla sitter vid elden skyddar den oss från vilddjur, och då vi alla ser efter elden tillsammans ger vi trygghet för att våga och delar sagor i samma låga. Då vi alla sköter om elden tillsammans, har alla en jämlik plats vid den.

Så. Därför tävla.
Kom med på Bokkalasets Poetry Slam 11.11 och tävla, eller på Poesi Jamet vi ordnar 15.10 på Galleri KOBRA-ingen tävlan men bra träning och perfekt chans att testa!
 

Här under är video-playlist från Prosas Slam i Åbo som inspiration! 

/ Dizi
28.09.2016 kl. 15:32

POETRY SLAM! 11.11.2016!

poetry slam estradpoesi bokkalaset bittes bar 2016

POETRY SLAM!

JA! Vi skall ordna ett poetry slam på Bittes Bokbar under Bokkalaset i Ekenäs i år!

 

11.11 - boka in det i kalendern!

Du kan anmäla dig per email till estradpoesi.finland@gmail.com senast 09.11.2016

 

Skriv ditt namn, hemort och kontaktuppgifter (telefonnummer, adress). Anmälan är bindande, om förhinder uppkommer för poeten bör arrangören meddelas.

Du får svar med bekräftelse om anmälan samt reglerna per email.

 

Alla Poetry Slam deltagare får en goodie-bag och vinnaren tilldelas pris!

bokkalaset estradpoesi finland ertrudsgn

Såklart, OM deltagarplatser till slamet finns kvar på evenemangets dag så kan man också anmäla sig som deltagande på plats, förhandsanmälning är dock att föredra för att garantera att man hinner med.

 

Vi informerar om läget på Facebook evenemanget - HÄR - och EstradpoesiFI- communityn på Facebook.

Uppträdandena filmas om poeterna så önskar och laddas upp av oss efteråt!

 
/ Dizi
09.09.2016 kl. 16:00

SNART!

Håll ögonen på bloggen och på Fb-communityn denna vecka, för snart kommer det nyheter!

SOON snart estradpoesifi
"Som en färgfläck
i regnbågsbläck
hösten sträcker sig fram


når mitt balkongräck
kalla tag
vinddrag
skall av räv
neon på himmelsrand

Mossig tystnad
fångar mina ord
strävt papper
grovt grus

Sprakande ljud
kvistar
dovt

murknar i grönskan som slocknar i skog"Sommaren danar av och underbara hösten är äntligen här!
För mig betyder det mycket mer inspiration, jag älskar dunklet i kontrast till allt färgsprak.

Har själv varit tvungen att pausa ganska mycket i allt ordbruk, då en enveten och krämpande tonsill vuxit tillbaka och försvårat allt från vardag till scen! Så hela sommaren har gått på sparlåga, och få se vad nästa årstid bringar!

Nästa vecka, som sagt, lite större nyheter!

 

/ Dizi
04.09.2016 kl. 15:36

Gästblogg: Miss Gay Finland 2015 Catariina Salo! - DIKT VIDEO

Världspremiär för Feministisk förbannelsesalong!
Under Prideveckan kan du komma med och svära av dig tillsammans med andra feminister på Dubrovnik i Helsingfors. Är du helt satans arg på det som hände i Orlando? Blir du fittig direkt du tänker på underbetalda kvinnodominerade branscher? Bad den där jävla mannen på gatan dej att le för att "du är ju så mycket sötare då"?

Kom och svär och skrik tillsammans med oss!
Mera information om eventet hittar du på Facebook HÄR.


***
FEMINISTISK FÖRBANNELSESALONG
Är du fittig på patriarkatet? Tar normerna i huvu'? Släpp loss dina inre fördämningar på vår Feministiska förbannelseafton! Scenen är fri för att befria den ilska du känner inför stereotypier och trånga könsnormer. Kom med och svär dig fri!

Alla feministiska ranter är välkomna, du kan svära i diktform, blankvers eller helt på vanligt språk.

Feministisk förbannelsesalong är en svenskspråkig version av Ajatushautomo Hattus rosade evenemang Feministinen kiroiluiltama. Tack till cheferna på Hattu för en fantastisk eventidé! Här hittar ni deras sida: https://www.facebook.com/hautomohattu/

Avgiftsfri tillställning men köp gärna dricka i baren eftersom Dubrovnik så snällt låter oss använda utrymmet gratis.

/ Catzo
14.06.2016 kl. 16:07

LAST CALL till Open Mic!

LAST CALL!
Idag är sista dagen att FÖRHANDS-anmäla sig till Open Mic på Stories Of: Rap and Poetry!

 

Bra chans att testa den där nya dikten, eller sånglyriken, eller filosofiska utlägget, eller stand up skämten, eller låten...

 

Vilket språk som helst goes riktigt hyvin!

estradpoesi open mic arcada kulturproducent creat galelri
Stories Of: Rap and Poetry

Evenemanget på fb HÄR!

Anmäl dig och eventuella tekniska behov till estradpoesi.finland (ättttt) gmail.com, tag med papperslappar, mobilen med memot, beat, gitarr, humor, och varför inte en kompis och dikta, sjung, rappa, skämta, uppträd och njut!


Du kan också anmäla dig på plats, vi sparar några spots för det!

Här är poeterna och artisterna du kommer se på Galleri Creat på lördag. Allt från rap till poesi, aforismdiktande och sång med bas:

OSQ music rap estradpoesiFI arcadaOSQ

dizi dizifinland estradpoesiFI poetry rap song female rapper artist arcadeDizi

Rosanna EstradpoesiFI poet poesi arcada
Rosanna

Tommi Talvia rapper poet EstradpoesiFI arcadaTommi Talvio

Patrik Mikael kompositör poet artist musiker EstradpoesiFI arcadaPatrik Mikael
 

/ Dizi
12.05.2016 kl. 12:01

TIPS: Rap And Poetry! Med OPEN MIC i HKI!

NU händer det något!
Jag sitter och nördar framför datorn emedan Malin jobbar på det här:Vi har äran att få vara samarbetspartners med Arcadas kulturproducent-studerande som ordnar ett evenemang med namnet Stories Of: Rap and Poetry! Så boka in 14.5, för på Creat på Albertsgatan i Helsingfors är det dags för poesi, rap och OPEN MIC!!!!!

Arcadas kulturproducentstuderanden ordnar en vecka full med evenemang med temat storytelling; DJ workshop (med the amazing Menkkaklubi!) , graffiti-workshop, loppis med gratisbord - där du kan delta i workshopen innan och berätta plaggens historia för dess framtida ägare (och casha in sedan senare). Och film, och antitalent-kväll, och... Alltså en massa. Alla evenemang hittar du HÄR på deras "Stories Of" huvudevenemang på fb!


Ja och som sagt, på lördagen 14.5 så är det Rap and poetry, och då har du chansen att poppa upp på scenen också på open mic! Du kan anmäla dig på förhand till estradpoesi.finland ( ätt ) gmail.com - lönar sig särskilt om du till exempel tänkt dra en raplåt och gärna vill ha ett beat att spela också. Eller behöver micka din gitarr. Eller vill ha en massiv-echo-effect på din performansdikt.

Vi tar emot förhandsanmälningar fram till 12.5, efter det så kan man endast anmäla sig på plats. Vi håller ett par 3-5 minuters set förberedda för de anmälningarna!

Vi kommer droppa mer info om de bokade artisterna och poeterna an efter fram tills evenemanget på fb-evenemanget!


Nu kaffe och lite dikt!

 
/ Dizi
03.05.2016 kl. 09:21

TIPS: Tävling - Solveig von Schoultz

Sedan 1882 har Svenska Folksskolans Vänner med sina fonder stött kultur och svenska folkbildningsarbetet i Finland. De bland annat delar ut bidrag, stipendier och ordnar också tävlingar!

JUST NU, är det öppet att delta i Solveig von Schoultz-tävlingen, detta år är temat DIKT! För att delta måste man vara över 30 år.

Arvid Mörne tävlingen, som gäller för personer under 30år finns också och blir aktuell i oktober!
Vartannat år gäller tävlingarna dikt, och vartannat år noveller.

Så - ingen är inte för gammal eller för ung att dikta!

sfv kultur bidrag stipendie tävling ordkonst dikt poesi skönlitterärSkärmkap på deras sida - kolla också in deras kurser, föreläsningar och evenemang de ordnar! Allt möjligt från Excel (tror de flesta av oss kunde ha nytta ev en sådan!) till föreningsbokföring och presentationsteknik!

Kolla in mer HÄR eller följd Sfv på fb!

---

Fonder och stipendier ter sig kanske vara en ganska finlandssvensk grej, som bara liksom finns där. Och man vet kanske inte riktigt vad de nu egentligen håller på med.

Förutom att stöda svenska språket i Finland så möjliggör de många projekt, samt mycket kreativitet och lärdom som man kanske inte tänker på när man ser deras logo någonstans eller läser om dem i tidningen. Till sist och slut så finns faktiskt de här fonderna lustigt nära vår vardag!

En massa aktivitet i skolor och olika utbildningsinstitutioner kanske inte ordnades utan dem, och en stor del kulturutbud kanske hade inte ens chans att födas!
Teatergrupper, ensemblen, evenemang, men också Hem och Skola-aktiviteter, olika kreativa och utvecklande specialkurser i dagis och skolor, studiecirklar som ger "networking" och samhörighet på samma gång man lär sig, ja mycket olika grejer som gynnar samhälle och individ.

Att det ens finns möjlighet att söka stöd och upprätthålla och utveckla kultur och utildning. Kultur, bildning och sådant här skapas inte i tomrum eller utan mat på bordet för de verksamma, och ibland behövs bara en liten puff framåt för att något som ger mycket gott skall hända.


När till och med Finland som stat ibland glömmer att även konst kan vara ett yrke (som ger nytta åt hela samhället om än även indirekt och som visar sig i andra former av värde och inte euro - se till exempel HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR osv.), uppskattar i alla fall jag att fonderna finns!


 
/ Dizi
12.04.2016 kl. 08:24

Om

 

Detta är en blogg-plattform för estradpoesi och spoken word!
Drivs av två ordkonstnärer och poeter, Melinda och Malin.

EstradpoesiFI på FB (Link)

---

Finland deltar i Sveriges mästerskap i poetry slam 2017!
HÄR är den officiella informationssidan på FB
Med och ordnar kval-evenemang är EstradpoesiFI, PROSA, och HPC
 

Vill du också få dina dikter publicerade här? Känner du att du vill få chansen att synas?

Eller har du tips, idéer, tankar om temat estradpoesi och dikt?

Mejla då till: 

estradpoesi.finland[at]gmail.com

---
 

estradpoesi finland finlandssvensk poesi dikt

 

Vi publicerar inskickat video-material för bloggen via vår youtube-kanal, tillägger information om poeten och ett litet intro. Skicka in ditt bidrag med en dropbox-länk eller liknande, samt skriv diktens titel, det namn du vill kallas och eventuell sida du vill att vi länkar till!

All copyright på material hålls hos dig, med att skicka in ett bidrag ger du oss endast lov att publicera ditt bidrag på våra kanaler och tillägga i videon nödvändig information om dig. Vi lägger också till vår blogglogo och jingel, så folk vet att denna plattform publicerat just dig. Och du kan när som helst be att vi tar bort ditt material, om du ångrar dig.

---


Vi går igenom allt material som skickas in innan vi publicerar det, och publicerar med Finsk lagstiftning i åtanke. Ibland kan det hända att ditt bidrag publiceras senare än när det är inskickat, vi publicerar i passande takt och tema, och arbetar frivillgit med detta. Om det till exempel är tema-månad på kommande kan det vara att vi vill spara din godbit tills den slår på! 

Du kan OCKSÅ skicka in poesi i textform, tillsammans med en passande bild eller multimedia!

Illustration, fotokonst, ett musikklipp du komponerat.

 

Fråga mer per mail om du blev intresserad!

 

---

LÄNKAR

Våra evenemang: JAMs & SLAMS


Video från Bokkalaset POETRY SLAM 2016

BILDER från BPS2016

Vinnaren av Bokkalaset Poetry Slam 2016Pop UP POETRY på Galler KOBRA - Okt 2016 Video

Bilder från KOBRA Pop UP POETRY

Stories Of: Rap And Poetry - Maj 2016

Bilder från Stories Of: Rap And Poetry


POETER & ARTISTER

 

Dizi fb

Dizi på ratata

Daniel Nyman - BPS2016 vinnaren

Daniela I
Daniela I på poeter.se