Alla hjärtans dag / Dizi / Situationspoesi 03

Vändag
alla hjärtans dag, valentin.

Det finns flera benämningar och intressant historia bakom denna dag. Kommersiella styrkor som trugar rosor och nötkött toppat med choklad och förväntningar och-eller-press
på att nuppa.

Vänkort med hjärtan, fåglar,
och rosetter
majonnässtränglar formade till hjärtliknande vurpor av fett på gurkan på brödet.

Rött och rosa, spetstrosa,
KÖP ROMANTIK
70% av priset.

Kärlek går inte att köpa.
Äkta går inte att nöta.
Året runt prioritet

istället för att EN DAG
köpa 
besvikelse.---


Åsidosätter det i mitt huvud en stund denna hjärtansdag och tänker, att vi behöver 365-vändag-hjärtansdag. Vara mer hjärtan och empati 24/7.


Mitt hjärta har många extra rum, men i stommen, djupast i finns basen. Mitt allra-allra-allra viktigaste hjärta är det här.

 

/ Dizi
14.02.2017 kl. 09:21

Poetry Slam VIDEO!

NU är det dags!

Nu kan man lyssna och se poeterna från Bokkalaset Poetry Slam på vår YouTube-kanal (man får följa den också, där ploppar alla videon upp först!)!

Tre språk, och poesi av poeter mellan vadå 9 - 70år?
Det var både humor, melankoli, rytmiskt och sammhällskritik!

Vi har lagt upp tre spellistor med alla uppträdande; Rond01, Rond02 och Finalen (med vinnardiktsvideo) - kan förvarna att omgivningen väsnas lite under Rond02 i och med att ett annat evenemang hände i lokalens andra utrymme - men hoppas ni ändå njuta av poesin!

 

Så efter dessa mååånga timmar editering och renderering, är jag igen så glad och tacksam att jag fick MC:a, uppleva och åtnjuta hela den poetiska kvällen.

 

TACK till alla! 

 
Rond01Rond02Finalduellen och vinnardiktning av Daniel!

/ Dizi
28.11.2016 kl. 12:41

Bilderna från Bokkalaset Poetry Slam 2016!

Här är kvällen i bilder!


Bilderna är tagna av fotografen Ahmed Alalousi.

Tack alla, än en gång!
Och video kommer bara jag hinner editera också dem!
/ Dizi
13.11.2016 kl. 21:20

Vinnaren av Bokkalaset Poetry Slam 2016: Daniel!

Bokkalaset Poetry Slam är avgjort:

GRATTIS Daniel!
Guldtagare av slammet 2016!

daniel vinnare poetry slam bokkalaset 2016Daniel - poetiskt, politiskt, och också positivt!

Vi kommer skriva mer om Poetry Slamet vi ordnade på Bittes bokbar under Bokkalaset senare men allra så här först, denna dagen-efter-trött-och-glad:


TACK ALLA - särskilt


Poeterna - vilken talangfull kväll. Jag är berörd, djupt imponerad och framförallt GLAD&LYCKLIG att fått igen bekräftat att poesin och poeterna är av sådant djupsinnigt, roande, rörande kaliber att man nästan spricker av känslor av att se och höra er!

Juryn - Alltså - ni var härliga, effektiva, snabba, så att en MC som förberett sig på att dra alltför många dåliga skämt lättad istället fick dela ut sporrande, genomtänkta och bra poäng till poeterna! Utan er - nada!

Publiken - Ni är guld, glitter (mer än min paljettklänning), ni är responsen, pulsen, ni är mellanslagen mellan orden och underbara! 

Tävlingen - var oerhört spännande, det var hård tävling och med tävlanden i åldrarna 9-70-ish! På svenska, finska och engelska. Vi hörde och upplevde dikter i gore-punkstil, om politik, kärlek, vård-kritik (och hyllning), historien... så mycket FINT!

Senare kommer det video upp här hos oss, och innan det borde det komma bilder som fotografen Ahmed Alalousi snäppte under kvällen!


Poesikvalitén och diversiteten i uttryck var hög, alla poeterna verkade så vana på scen - så sig själva - att man inte kunde tro att det lär varit första gången för en del av dem!FINALEN blev olidligt spännande - då de två som tog sig till finalduellen: Daniel Nyman och Rosanna Fellman hade exakt samma poäng från andra ronden. Vi lottade diplomatiskt framför scenen förste-läsningsturen med sten-papper-sax med poeterna.

Och än mer spännande blev det...

rosanna bokkalaset poetry slamRosanna: poesi, humor, ordmångfald, dialekt och gore-punk-dikter!

Hittils under kvällen hade det varit ganska  tidsövertramp som gav poängavdrag. Men i finalduellen.
blev det det.

I finalduellen fick Daniel 28,2 (!) poäng och läste på 01:48, och Rosanna 28,4 (!!!) av juryn - MEN för att Rosannas tid gick över - på 03:21 minuter drogs ett poäng av och slutpoängen blev då 27,4.

Tävlandet är spännande, varierande, och inspirerande, man vet aldrig hur det går - den största vinnaren är kanske publiken, som får poesi i pärmar av scen. Vi alla, i form av gemenskap, inspiration och lek!

Båda finalisterna var inspirativa, inlevelsefulla och ordstarka - och alla deltagande (14 stycken!) verkade ge vår Finland-scen av estradpoesi en till glimt av ljus!

dizi di2i daniel estradpoesi finlandssvenska delegationen runoilijat poeterBokkalaset Poetry Slam vinnare 2016 Daniel men MC och vinnare 2014 Dizi (Melinda L). En gång deltog dessa tu i SM i Poetry Slam i laget Finlandssvenska Delagationen tillsammans (och tog silver hem därifrån).


TACK. Tack än en gång.


Stay tuned för mer om kvällen - OCH
andra
stora
HÄRLIGA

nyheter.


 

/ Dizi
12.11.2016 kl. 16:03

Fred & krig och morgondagen

Imorgon!
Då blir det kanske några bord till framför scenen tror jag, igår såg dekoren ut så här:


(Foto: Bokkalaset FB.)

Temat de har på hela litteraturkalaset är ju "Fred & Krig", aktuellt, alltid verkar det som tyvärr. Talade länge på telefon med Malin om det igår. Det är bra att fundera, tala, diskutera och tänka. Då får man format sina egna tankar kalrare för ens sig själv. Och kan ta reda på sånt man märker man har bristfällig information om.

Inte är det många decennier sedan Finland har varit med om tunga tider. Flytt. Krigat. Varför känns det som att många glömmer så snabbt?

Vi firar hundra år 2017 - kanske har landet fått åldersdemens.

För alla som flyr, lever eller kämpar för rättigheter att leva som en fri människa att göra egna val (utan att det skadar andra människor eller inkräktar på deras rättigheter till samma), oberoende kön, etnicitet, sexuell inriktning, religion eller annat:

DiziSolidaritet. Vi kämpar framåt. (Foto: Bokkalaset FB.) 
/ Dizi
10.11.2016 kl. 15:30

Pop Up Poetry VIDEO!

Nu är de uppe!

Alla videon från poesi jammet på Galleri KOBRA 15.10.2016!
Här är spellistan på YouTube:Det var svenska, finska, engelska, och improvisationspoesi med vokaler och elgitarr.  
/ Dizi
27.10.2016 kl. 12:19

Presslunch för Bokkalaset

Idag var det presslunch för Bokkalaset, så jag var med och babblade och berättade om Bokkalaset Poetry Slam 2016.
Det var både god mat, och information i passlig mängd på Hotel Sea Front idag!

Deras "kalasmeny" hade också kommit ut - den innehålelr program och en massa information om vad som händer och de som är med på litteraturfestivalen.

sirkka turkkaVi fick höra försmak, i form av Sirkka Turkka som läste dikter!

svartå bryggeri mustio öl
Vi fick höra om ölets historia och roll i fred och krig (Bokkalasets tema) av Svartå Bryggeri.

Alltså så gott. Tror det heter "kobba"? Både vege och med kött! Det lär finnas dessa att köpa och njuta av på Bittes Bokbar på Bokkalaset.


Bitte utmanade mig med att sammansätta kort info om Poetry Slam på 3.09minuter (maxtiden innan poängavdrag för dikt i poetry slam!), tror jag överskred det lite!Otroligt fascinerande att få höra om hur humle fungerar och tillverkning kan gå till. Nyfikenhet är bra för en, tror jag! Har haft ett smeknamn "Dizipedia" - då jag av denna ovannämnda orsak samlar på mig en hel del olika, random information.

Bitte, promotor och Bittes Bokbars värdinna här med Jonas (som faktiskt vann Bokkalaset Poetry Slam 2011!) - han figurerar nu i andra uppdrag än poet på festivalen.

vinnare bokkalaset poetry slam 2011 2014Fotografen fick snäppa bild på tidigare vinnarna av Bokkalasets Poetry Slam.

Mer bilder HÄR på vår Facebook-sida och på Bokkalasets Facebook-vägg!
/Dizi
25.10.2016 kl. 19:32

Att improvisera poesi på TV

Här kan man se hela Efter Nio- programmet på Yle Arenan! Torde vara möjligt att se globalt också!

Det roligaste var nog improvisationsdiktandet -improesin!

improesi improviserad poesi dizi di2i Skärmkap lånat ur Efter Nio - i improesi så skall man alltså inkorporera ord som ges i sin dikt som man improviserar!

 

Sådär freestyle med kompisar kan man ju slänga nästan vad som helst, men det känns nog alltid som en extra utmaning då man vet att det filmas, och kommer ligga uppe i ett år! Vanligtvis går det ju lätt en massa fyllnadsord in, tyvärr är lättaste som hjärnan brukar komma på är typ svärord (vet inte varför, kanske något neurologiskt fenomen?) så det är verkligt annorlunda såhär på TV för man måste ta det i åtanke och verkligen fundera på vad man säger!
 

Skärmkap på konstnär! "Dra fram din inre poet!", kryddade tydligen med uttrycksfulla gester!


Nu skall vi fixa inför Galleri KOBRA poesi jammet, lite dekor och planering! Ladda kameror, skriva minneslistor, söka dikter stolar, allt sånt som man kan behöva! Och för mig blir det lite extra té med honung så sista unset höstharkel skulle evaporera!

 

/ Dizi
13.10.2016 kl. 14:12

Varför tävla i POESI?

Att tävla i P-O-E-S-I.
Varför?

Det finns många svar, men här är kommer ett flygande Dizibabbel om det!

För responsen,
den härliga feedbacken och inspirationen det kan ge.
För att våga stiga utanför sin vanliga bekväma zon,
och framför allt - för att utvecklas som poet och människa och jordiskt djur.

För att lära sig stå för sina ord,
välja dem väl och inse saker om sig själv som man kanske aldrig innan kunnat.
Tjo-ho.


Ja - estradpoesi är ett underbart sätt att föra fram abstrakt till konkret. Och då menar jag också konkret som: svettas på scenen, sitta och skriva ner sina tankar analogt eller digitalt, genomlida den bultande skrivkrampen då du bara MÅSTE få ner ännu femton rader (som du ändå editerar bort till slut), det är att öva framför spegeln därhemma och känna alla vilda känslospektri från desperation till “jamenåhså jag är BRA”, darra från tåtippen till kraniumets fäste de första minuterna på scenen så papperen fladdrar och du tappar ord, det är att självsäkert stega in på scenen en bra dag och spruta ut rytmiska ord stimulerad av adrenalinflödet, det är att känna publikens energi som svarar på dina innersta och yttersta tankar och känslor. Det är att gå igenom dina hundra skrivhäften ett i gången och pussla samman hela din historias dikt av rutiga sidor som luktar som din högstadietids ryggsäck.

Och konkret som i att formulera ord i bläck och audiovågor som påverkar allting runtom oss.

bok till scen kan borja sa harBok-till-scenbörjan kan se ut så här också.

Estradpoesi öppnar utrymme för inte bara bok-tryckta poeter, den ger plats för de ord som inte har råd, intresse eller möjlighet att läggas mellan två pärmar. Men estradpoesi ger också bok-tryckta en plats att själv framföra sina ord som de är menade, från sida till scen.

 

Poetry slam - tävlingsformen - jämnar klyftor och visar att också olika sorters egenskaper, sätt och talanger ger ofantligt mycket åt världens ordkonst och intresset för litteratur.

 

Detta är genren som för ut poesin och litteraturen till en upplevelse och människonära konst. Responsiv och uttrycksfull, stimulerande och ibland till och med provocerande. 

 

En kommunikativ verksamhet som utvecklar hela samhället och befrämjar kreativ evolution och attityders långsamma gång emot acceptans av mångfald i världen. För då en estradpoet framför sina verk - lyssnar publiken. Man ger plats, man får plats.

dizi estradpoesiFI bokkalaset poetry slam performance poetryDizi på Bokkalaset 2014 - ibland hinner man öva så man kan läsa utan papper, ibland inte, som här!

Att tävla i poesi på ett lekfullt och välkomnande sätt ger ett responsivt sätt att utvecklas. Man får framför sig en utmaning som utvecklar. Både den uppträdande poeten som har utmaningen i att ställa sig på en scen och språka, och publiken som får en utmaning i att lyssna, njuta och relatera. Och juryn med sin svåra uppgift av att poängsätta!!!
 

Personligen ser jag det som en ytterst mycket behövd träningsform i dagens värld där ord digitalt lätt slängs omkring utan eftertanke och så många konstant känner att ingen lyssnar. Poetisk motion, lite ordgymnastik och örongymnastik - flexar tanken och också hjärtmuskeln!

 

Som den sociala art vi är behöver vi både plats för det individuella och gemensamma - våra dikter skapas ofta i självreflektion men de delas gemensamt och öppet. Såsom barn - genom lek lär man sig livets gränser, empati och att ge respons. Säga nej och stopp när det behövs och Ja,å JA då man känner det. Hitta sin egen stil för kreativt uttryck och lära sig stå för den: för, med och tillsammans med andra. Poetry slam är lek. Lek är lek, och på allvar också- fråga något barn, ibland är lek mer än på allvar. Leken är för en stund HELA VÄÄÄÄRLDEN. Och det man leker påverkar resten av livet också.
 

Bokkalaset 2011 Poetry Slam på Kulturhuset Karelia Kulttuuritalo, jurygrupperna röstar!

Juryn är alltid ny - består av personer i publiken. Då både smaken och scenkonst är ytterst individuellt betingad så ger just detta olika röster chans att faktiskt höras i tävlingsframgång också. Juryn är ingen översittande del av meriterade-elitistiska eller homogena grupper, de tillhör publiken och poeter, alla är samma gräsrot. Att det på varje slam är olika publik klingar i takt med tanken “Det går inte att tävla i poesi - därför gör vi det”. Alla ställen har olika jury, alla juryn har olika smker. Alla poeter är olika. Alla har sin egen smak, och sin egen upplevelse - man prioriterar olika och överraskas ibland själv över hur olika stilar man finner sig själv digga! Det blir ett vackert mönster av olikheter och likheter i det stora hela, och fastän vågor av “trender” i smak kan förekomma är inget statiskt. Flod och ebb och en naturlig balans där de som deltar påverkar rakt händelseförloppen och scenens evolution.

 

 

Publiken är du och jag. Juryn är du och jag. Poeten är vi.

Precis som i världen har vi alla flera olika roller
 och egna sätt att uttrycka oss. Tävlingsmomentet är elden som får oss ut ur grottorna för att söka fruktsamma marker. Utmaningen. Både skrämmande och värmande. Då vi alla sitter vid elden skyddar den oss från vilddjur, och då vi alla ser efter elden tillsammans ger vi trygghet för att våga och delar sagor i samma låga. Då vi alla sköter om elden tillsammans, har alla en jämlik plats vid den.

Så. Därför tävla.
Kom med på Bokkalasets Poetry Slam 11.11 och tävla, eller på Poesi Jamet vi ordnar 15.10 på Galleri KOBRA-ingen tävlan men bra träning och perfekt chans att testa!
 

Här under är video-playlist från Prosas Slam i Åbo som inspiration! 

/ Dizi
28.09.2016 kl. 15:32

MC för Bokkalaset Poetry Slam 2016

MC - alltså Master Of Ceremony på Bokkalaset Poetry Slam 2016:
Det är Bokkalaset 2014-vinnaren Melinda "Dizi" Lönnberg!

Ordstark, färgstark och också drivande kraft här på EstradpoesiFI, bidrar hon gärna med att babbla mellan poeternas framträdanden på Bokkalaset Poetry Slam 2016!

Vad gör en MC då?
MC leder poetry slamet, håller koll på juryn, underhåller publiken medan juryn funderar på poäng, och ser till att regler följs.

dizi di2i bokkalaset poetry slam 2016 estradpoesifi estradpoesi poet finlandssvensPoesi måste inte vara allvarligt alltid verkar det som.

MC får INTE tala om poeternas framträdandena under slammet - då får publiken ropa "JÄV!!!" - men MC kan alltså tala om precis vad som helst annat!

Vi får ju se vad poet-rappare-grafiker Melinda tänkt fundera på 11.11.2016 då!

Det finns mer om Melinda också på Bokkalasets sida, HÄR!
 

Och här kommer ni till hennes egna sidor:

På webben sådär allmänt HÄR

Dizi på FB

Grafisk design & illustration HÄR

---

Anmäl dig till Bokkalset Poetry Slam 2016 per email till estradpoesi.finland@gmail.com senast 09.11.2016

Skriv ditt namn, hemort och kontaktuppgifter (telefonnummer, adress). Anmälan är bindande, om förhinder uppkommer för poeten bör arrangören meddelas.
Du får svar med bekräftelse om anmälan samt reglerna per email.

Alla Poetry Slam deltagare får en goodie-bag och vinnaren tilldelas pris!

HÄR är FB-evenemanget och HÄR hittar du reglerna - de finns också linkade här i sidospalten!


OM deltagarplatser i slamet finns kvar på evenemangets dag så kan man också anmäla sig som deltagande på plats, förhandsanmälning är dock att föredra för att garantera att man hinner med. Vi informerar om läget här på Facebook evenemanget och Facebook.com/estradpoesifi.
Uppträdandena filmas om poeterna så önskar och laddas upp på EstradpoesiFI youtube och bloggen efteråt.

/ MC
18.09.2016 kl. 13:44

POETRY SLAM! 11.11.2016!

poetry slam estradpoesi bokkalaset bittes bar 2016

POETRY SLAM!

JA! Vi skall ordna ett poetry slam på Bittes Bokbar under Bokkalaset i Ekenäs i år!

 

11.11 - boka in det i kalendern!

Du kan anmäla dig per email till estradpoesi.finland@gmail.com senast 09.11.2016

 

Skriv ditt namn, hemort och kontaktuppgifter (telefonnummer, adress). Anmälan är bindande, om förhinder uppkommer för poeten bör arrangören meddelas.

Du får svar med bekräftelse om anmälan samt reglerna per email.

 

Alla Poetry Slam deltagare får en goodie-bag och vinnaren tilldelas pris!

bokkalaset estradpoesi finland ertrudsgn

Såklart, OM deltagarplatser till slamet finns kvar på evenemangets dag så kan man också anmäla sig som deltagande på plats, förhandsanmälning är dock att föredra för att garantera att man hinner med.

 

Vi informerar om läget på Facebook evenemanget - HÄR - och EstradpoesiFI- communityn på Facebook.

Uppträdandena filmas om poeterna så önskar och laddas upp av oss efteråt!

 
/ Dizi
09.09.2016 kl. 16:00

Midsommarsnö / Dizi / DIKT

Det finns saker att vänta
stunder att se

minnen och längtan
midsommarsnö

sådant som nästan aldrig
kunde existerat

om inte just det misstaget fött nytt
och beprövats


En midsommar
sade jag adjö
till kvinnan som dansat
åttio-någonting år

jag ritade hennes drag på papper
såg hur nära de liknade
hon i spegeln

jag ritade medan min mamma fällde tårar
alla tre visste, att en skulle dö

Hon som dansat
var svag och skör
som sensommarens torkade hö

En midsommar
sällsam som midsommarsnö
var det adjö

det var adjö.


Det finns saker att vänta
stunder att se

minnen och längtan
midsommarsnö

sådant som nästan aldrig
kunde existerat

om inte just det misstaget fött nytt
och beprövats.En midsommar
sade jag ja
till mannen jag aldrig
trodde jag skulle ha

Han visade sitt själv i natten
blod är inte alltid starkare än vatten

jag viskade förändring och vi sökte en ring
vi båda visste, mer än någonsin

Vi som inte
trott att det fanns
någon att välja till evig dans

En midsommar
sällsam som midsommarsnö
var det nu

det var nu och alltid.


Det finns saker att vänta
stunder att se

minnen och längtan
midsommarsnö

sådant som nästan aldrig
kunde existerat

om inte just
kärlek och död
skapade nya seder.

Hon dansade så att jag kunde älska och
någon dag, kanske en midsommarnatt
faller vi samman igen
i dimmans dans

just nu och just här

är jag bara hans.


dixi love romance life death part
Midsommartiden för mig är död och kärlek, tudelat i all balans. Det är idag årsdag för min mormors död. Och det förändrade mycket i mitt liv. Tvingade fram förändring. Midsommaren några år efter att hon gick bort svarade jag ja på frågan om jag vill officiellt legalisera vår relation med A. Och det förändrade allt i mitt liv. Kanske hon ser att jag är lycklig där någonstansifrån. Denna dikt är om hur sällsamma händelser konstigt nog ibland följer mönster av tid. 

 

/Dizi
26.06.2016 kl. 23:09

R&P Open Mic

Open Mics är så kul att uppleva, delta i, höra på, betrakta, fastna i. Nu kan jag lägga till "ordna" också, efter Stories Of:
 

Det var speciellt roligt att så många deltog i vår Open Mic, och att stämningen kändes öppen och snäll. Det beror på så många faktorer hur en Open Mic blir.
 

Lagom till detta hade vi också deadline idag för våra rapporter om produktionen. Så förhoppningsvis är allt snart fixat och känslan av att det verkligen är över kan infinna sig!
 

Men först bjuder vi alltså på video från Open Mic:

 

Jag läste en dikt som jag skrev åt en god vän för några år sedan, man tager vad man haver då man har så fullt upp med att arrangera att man inte hinner skriva.

Publiken fick delta på ett hörn också

En av tjejerna i min klass skrev en dikt och steg ur sin comfort zone upp på scenen

Rap i diktform

Här en fantastisk konstellation, högst improviserad som bjuder på en låt

 

Ifall ni vill se mera, så finns det en hel spellista på vår YouTube-kanal HÄR där det finns mera video! Check!

/Malin
10.06.2016 kl. 22:00

Video från Rap and Poetry!

IDAG!
NU!
HÄR!

YouTube-kanalen EstradpoesiFI hittar ni alla de artisterna från Stories Of: Rap and Poetry som var bokade nu!

Det vill säga:
Patrik Mikael, Rosanna, Dizi, Tommi Talvio och Osq.

Här i bloggen några smakprov - mer finns på YouTuben. Vi kommer nog droppa nu och då av dessa videon in här också så är man klick-lat hinner man nog sedan!

I MORGON.
Ja, då kommer Open Mic deltagarnas videon upp på YouTube. Det var digert, ordfyllt och underbart. Så följ med, det kommer mer!Patrik Mikael och underbara anagram.


Rosanna med "Lodjursdrömmar" var en sorgevacker historia!
 

Dizi eldade med av med tre språk - ett set uppbyggt som en hel historia (när det går dåligt med nära och kära). Här med finskspråkiga "Hyvä Maa".


Tommi Talvios dikter är filosofiska med en klar influens av rap och slam-scenen!


Osq, blandar rap och reggae på både engelska och svenska.


Patrik Mikaels insiktsfulla aforismer. Senare kommer det att komma upp även hans musiknummer med bland annat bas och sång!


Lite mer gore och punk i denna dikt! Rosanna.


Sång, rap etc: en låt hann också Dizi med - "When It Gets Cold", som kommer komma ut någonstans bara det hinns! Den här versionen är ett smakprov.


Politik och vardagsliv finns underbart inbakat emellan Tommi Talvios ord och rader.


Osq på svenska - en gammal goding!


En trevlig avslutning på kvällen då Osq bad Dizi med upp på scenen för at backa upp och fylla i lite!

HÄR är hela spellistan på YouTube!

Tyvärr var några videon på grund av ljusljud-tekniska hoppsans oanvändbara - men ändock blev det nog en hel del underbara ord fångade på video.
/ Dizi
09.06.2016 kl. 22:34

Situationspoesi / Dizi / 02

Det tar än en stund för alla videon från Rap and Poetry att färdigt editeras - men poesin tar inte slut för det!

Idag blir många färdiga från sina skolor, andra flyttas framåt, uppåt, vidare, den ständiga metamorfosen av intellektuell utveckling i individen hyllas, så tänkte bidra till det!
Grattis till alla puppor, larver, och fjärilar, nu börjar laddandet inför nästa steg!

Fasfyllt

En stund utmärker

sekund brister
till nästa
blir nästa skede

flera sidor, numrerade tabeller
algoritmer
grammatik

vingar till tankar
riktade
dit

a, b, ett, två
historia
biologi
fysik
kemi.

Kunskap eller visdom
vad är skillnaden
kunskap är kapsel
larv
visdom är vingabäraren

som odlat fram av rätt näring, väder
i omslutande, inslutande skal
det som verkligen är
användbart.

Alla måste inte flyga
en stund utmärker

kapsel brister
till nästa
blir nästa skede
metamorfosen
av kunskap

till vetande.

Och en omvälvande fas
av nästa steg

börjar om igen.


estradpoesiFI fjaril butterflyRäddade en fjäril häromdagen då den fallit i blött. Den torkade bra och flög fint efter en timme!


 

 

/ Dizi
03.06.2016 kl. 14:20

Om

 

Detta är en blogg-plattform för estradpoesi och spoken word!
Drivs av två ordkonstnärer och poeter, Melinda och Malin.

EstradpoesiFI på FB (Link)

---

Finland deltar i Sveriges mästerskap i poetry slam 2017!
HÄR är den officiella informationssidan på FB
Med och ordnar kval-evenemang är EstradpoesiFI, PROSA, och HPC
 

Vill du också få dina dikter publicerade här? Känner du att du vill få chansen att synas?

Eller har du tips, idéer, tankar om temat estradpoesi och dikt?

Mejla då till: 

estradpoesi.finland[at]gmail.com

---
 

estradpoesi finland finlandssvensk poesi dikt

 

Vi publicerar inskickat video-material för bloggen via vår youtube-kanal, tillägger information om poeten och ett litet intro. Skicka in ditt bidrag med en dropbox-länk eller liknande, samt skriv diktens titel, det namn du vill kallas och eventuell sida du vill att vi länkar till!

All copyright på material hålls hos dig, med att skicka in ett bidrag ger du oss endast lov att publicera ditt bidrag på våra kanaler och tillägga i videon nödvändig information om dig. Vi lägger också till vår blogglogo och jingel, så folk vet att denna plattform publicerat just dig. Och du kan när som helst be att vi tar bort ditt material, om du ångrar dig.

---


Vi går igenom allt material som skickas in innan vi publicerar det, och publicerar med Finsk lagstiftning i åtanke. Ibland kan det hända att ditt bidrag publiceras senare än när det är inskickat, vi publicerar i passande takt och tema, och arbetar frivillgit med detta. Om det till exempel är tema-månad på kommande kan det vara att vi vill spara din godbit tills den slår på! 

Du kan OCKSÅ skicka in poesi i textform, tillsammans med en passande bild eller multimedia!

Illustration, fotokonst, ett musikklipp du komponerat.

 

Fråga mer per mail om du blev intresserad!

 

---

LÄNKAR

Våra evenemang: JAMs & SLAMS


Video från Bokkalaset POETRY SLAM 2016

BILDER från BPS2016

Vinnaren av Bokkalaset Poetry Slam 2016Pop UP POETRY på Galler KOBRA - Okt 2016 Video

Bilder från KOBRA Pop UP POETRY

Stories Of: Rap And Poetry - Maj 2016

Bilder från Stories Of: Rap And Poetry


POETER & ARTISTER

 

Dizi fb

Dizi på ratata

Daniel Nyman - BPS2016 vinnaren

Daniela I
Daniela I på poeter.se